Kalneder
AKTIVITETSOVERSIGT
Følg os på Facebook


Fanø Natur - Fanø logo
Sponsor for FanøNatur
?

?

Nationalpak Vadehavet

Rødtoppet Fuglekonge (Regulus ignicapilla) - Sommergoldhähnchen - Firecrest

Rødtoppet fuglekonge er en fåtallig træk- og en sjælden vintergæst på Fanø.


Rødtoppet Fuglekonge fotograferet af Kim Fischer på Halen den 15. april 2013.

Kendetegn

Rødtoppet fuglekonge er blandt de mindste af Danmarks fuglearter. Undersiden er brunligt hvid, halssiderne gulgrønne, ser til tider meget orange ud, og ryggen er klar grøn. Vingerne er sortgrønne med et tydeligt hvidt vingebånd og smalle hvide spidser på tertiærerne. Hovedsiderne er tydeligt stribet med en sort øjenstribe og en hvid øjenbrynstribe. Både hanner og hunner har desuden et gult issebånd indrammet af sorte kanter, også indrammet fortil, hvilket ikke ses hos Fuglekonge, men kun hos hannen dækker de gule fjer over et lysende orange parti, som ofte ses tydeligt ved bevægelse af issefjerene og når den er ophidset.

Findested p� Fan�

Ses overalt hvor der er bevoksninger, så som haver, krat, lunde og skove.

Hvorn�r p� Fan�

Ses hovedsageligt i marts/april og september/oktober. Enkelte vinterfund.

Naturhistorie

Reden er en kompakt kop, som bygges af mos, lav og spindelvæv og fores med fjer. Reden fæstnes tæt til en overhængende gren med spindelvæv, således at grenen i nogen grad blokerer adgang til reden. Bygges af begge køn. Ynglesæsonen begynder i slutningen af april, og der lægges normalt to kuld. Som regel består hvert kuld af 7-11 æg, som udruges af hunnen på 16-17 dage. Ungerne fodres i reden af begge forældre i op til tre uger.
Rødtoppet fuglekonge foretrækker blandskov, og er ikke afhængig af nåletræer for at yngle. Her i landet yngler den ofte i parker og sommerhusområder, hvorimod den længere mod syd yngler i mere tæt skov og bjergområder.

Links

Hør Rødtoppet Fuglekonges sang ved at klikke her.

KordinaterSiden er udarbejdet af: Per Alnor Kjær
Ugens Art Fanø
Julegave idé - klik her


Vejret på Fanø

Foreninger
FanøNatur på flickr
Fugle og natur
Dansk Ornitologisk Forening
Fanonatur.dk anbefaler
Fanø Natur  |  Kallesbjergvej 18 F  |  DK-6720 - Fanø  |  Tlf.: +45 28570761  |  E-mail: kontakt@fanonatur.dk  |  WebDesign & CMS: WebVizion