Kalneder
AKTIVITETSOVERSIGT
Følg os på Facebook


Fanø Natur - Fanø logo
Sponsor for FanøNatur
?

?

Nationalpak Vadehavet

Ringdrossel (Turdus torquatus) - Ringdrossel - Ringouzel

Ringdrossel er en relativ almindelig trækfugl på Fanø.


Ringdrossel han. Foto Kim Fischer.

Kendetegn

Minder meget om solsort i form, men er tydeligt større. Hannen er overvejende sort eller brunsort med en bred halvmåneformet hvid plet på brystet. Vingefjerene har lyse kanter, og det bevirker, at vingerne ser meget lyse ud, når fuglen flyver. Hvis lyset falder rigtigt, kan de virke sølvskinnende. Næbbet er gult med mørk spids.
Hannen og hunnen ligner hinanden, men hannen er som regel mere sort, og med en mere hvid tegning på brystet. Hos hunnen har den som regel en lidt mere brunlig tone.
Kaldet er et karakteristisk hårdt tak-tak.

Findested p� Fan�

Kan ses overalt på Fanø under trækket, men har dog tilsyndelandende en forkærlighed for området omkring Sloen, nord for Gammeltoft Bjerge.

Hvorn�r p� Fan�

Ses i april/maj og september/oktober.

Naturhistorie

Ringdroslen er en sky skovfugl, der lever af insekter og andre smådyr. Den yngler normalt ikke i Danmark, det er med sikkerhed kun konstateret en gang i 1936 ved Jons Kapel på Bornholm, men den er relativt almindeligt i fjeldegne i Sverige og Norge. Den findes også i Finland i mindre antal, og længere sydpå i Alperne.

Video

KordinaterSiden er udarbejdet af: Per Alnor Kjær
Ugens Art Fanø
Julegave idé - klik her


Vejret på Fanø

Foreninger
Danmarks Naturfredningsforening
Fugle og natur
Dansk Ornitologisk Forening
Fanonatur.dk anbefaler
Fanø Natur  |  Kallesbjergvej 18 F  |  DK-6720 - Fanø  |  Tlf.: +45 28570761  |  E-mail: kontakt@fanonatur.dk  |  WebDesign & CMS: WebVizion