Kalneder
AKTIVITETSOVERSIGT
Følg os på Facebook


Fanø Natur - Fanø logo
Sponsor for FanøNatur
?

?

Nationalpak Vadehavet

Svartbag (Larus marinus) - Mantelmöwe - Great Black-backed Gull

Svartbagen er en almindelig sommer-, vinter- og trækgæst på Fanø.


Svartbag. Foto Søren Vinding

Kendetegn

Svartbagen er vores største måge. Den er tydeligt større end sildemågen som den ellers ligner. Svartbagen har dog blegrøde ben. De gamle fugle har gråsort ryg og vingeoverside med bred hvid vingebagkant og stort hvidt felt på spidsen af vingen. Undersiden er hvid. Ungfuglene kendes på størrelsen, stort mørkt næb, hvidligt hoved og øvre bryst i kontrast til mørkere underside og ryg ternet i sort og hvidt. De yngre fugle anlægger gradvist en mere adultlignende dragt efterhånde som de bliver ældre. Er udfarvet når de er 4 år gamle.

Findested p� Fan�

Ses hovedsageligt langs kysterne.

Hvorn�r p� Fan�

Den ses året rundt.

Naturhistorie

Svartbagene trækker tidligt nordpå. Allerede i februar trækker de forbi Fanø på vej mod ynglepladserne i den norske skærgård.
Svartbagen er en kold og kynisk dræber. Den angriber andre, mindre fugle, hvis den ses det mindste tegn på svaghed og den snupper let afkræftede småfugle, søkonger, ederfugleællinger etc. som den sluger i én mundfuld.

Video

Links

Hvordan man snyder en svartbag

KordinaterSiden er udarbejdet af: Per Alnor Kjær
Ugens Art Fanø
Julegave idé - klik her


Vejret på Fanø

Foreninger
Dansk Ornitologisk Forening
FanøNatur på flickr
Fugle og natur
Fanonatur.dk anbefaler
Fanø Natur  |  Kallesbjergvej 18 F  |  DK-6720 - Fanø  |  Tlf.: +45 28570761  |  E-mail: kontakt@fanonatur.dk  |  WebDesign & CMS: WebVizion