Kalneder
AKTIVITETSOVERSIGT
Følg os på Facebook


Fanø Natur - Fanø logo
Sponsor for FanøNatur
?

?

Nationalpak Vadehavet

Snespurv (Plectrophenax nivalis) - Schneeammer - Snow Bunting

Snespurven er en almindelig vintergæst på Fanø.


Snespurv ved Sønderho Strand. Foto Søren Vinding
Denne Snespurv sad alene. Derfor kunne man komme tæt på den. I flok er de tit mere urolige.

Kendetegn

Snespurven er lidt større og kraftigere bygget end gråspurven. I alle dragter har den stort lyst felt på vingen, noget som ingen andre småfugle har. Han i vinterdragt har okkerfarvet skær over det hvide hoved og bryst og brede, gulbrune fjerbræmmer på ryggen. Hunner har ikke nær så meget hvidt i fjerdraget som hannen og de okkergule og brune farver er mere fremherskende.

Findested p� Fan�

Snespurven kan ses langs Fanøs kyster - nemmest på Vesttranden, hvor den ofte flyver rundt i flokke på 50 - 100 fugle. Se efter "gråspurve" i opslyllet på stranden.

Hvorn�r p� Fan�

Træffes fra midt i oktober til hen i april.

Naturhistorie

Snespurven har en usædvanlig tyk fjerdragt som er tilpasset dens levevis. Den sover på jorden og skulle en snestorm stryge henover området, bliver den siddende indtil stormen er drevet over.

Kulturhistorie

Når snespurvene hopper omkring på jorden, bliver deres hvide tegninger næsten skjult af deres brune og sorte tegninger, men når de flyver op, bliver de næsten snehvide og en stor flok der hvirvler henover stranden kan på afstand næsten se ud som fygesne.

KordinaterSiden er udarbejdet af: Per Alnor Kjær
Ugens Art Fanø
Julegave idé - klik her


Vejret på Fanø

Foreninger
Fugle og natur
Dansk Ornitologisk Forening
Danmarks Naturfredningsforening
Fanonatur.dk anbefaler
Fanø Natur  |  Kallesbjergvej 18 F  |  DK-6720 - Fanø  |  Tlf.: +45 28570761  |  E-mail: kontakt@fanonatur.dk  |  WebDesign & CMS: WebVizion