Kalneder
AKTIVITETSOVERSIGT
Følg os på Facebook


Fanø Natur - Fanø logo
Sponsor for FanøNatur
?

?

Nationalpak Vadehavet

Gransanger (Phylloscopus collybita) - Zilpzalp - Chiffchaff

Gransangeren er en almindelig yngle- og trækfugl på Fanø.


Gransanger. Denne fugl er fotograferet sidst i december 2008 ved genbrugspladsen. Normalt skulle den være i Afrika på det tidspunkt, men det var en mild vinter dette år
Foto Søren Vinding

Kendetegn

Gransangeren er en lille, uanselig sanger, som oftest lader sig bemærke med sin karakteristiske sang, der som dens tyske og engelsk navn angiver, består af to stavelser "tjif-tjaf" som gentages i en uendelighed. Den er en anelse mindre end dens nære slægtning løvsangeren. Den er overvejende olivengråbrun på oversiden og grålig på undersiden med varierende gult indslag. Den har normalt sorte ben og sort næb, men afvigelser er ikke sjældne.

Findested p� Fan�

Almindelig overalt på Fanø i områder med bevoksning, dog mere knyttet til områder med løvtræer end løvsangeren.

Hvorn�r p� Fan�

Gransangeren er normalt trækfugl som ankommer i marts/april og trækker bort i oktober/november. I milde vintre kan enkelte overvintre, men det er fugle fra de østlige bestande, som er mere grå og hvide end vores hjemlige bestande.

Naturhistorie

I modsætning til sit navn er gransangeren ikke specielt knyttet til områder med grantræer, men ses oftest i områder med løvtræer. Gransangeren er forholdsvis ny i den danske natur, den begyndte sin indvandring i slutningen af 1800-tallet.
Ugens Art Fanø
Julegave idé - klik her


Vejret på Fanø

Foreninger
FanøNatur på flickr
Danmarks Naturfredningsforening
Fugle og natur
Fanonatur.dk anbefaler
Fanø Natur  |  Kallesbjergvej 18 F  |  DK-6720 - Fanø  |  Tlf.: +45 28570761  |  E-mail: kontakt@fanonatur.dk  |  WebDesign & CMS: WebVizion